Hur man tvättar och sköter om sina bambulakan

Bambulakan tillverkas av ett slittåligt material som gör dem riktigt otroliga. Men det är viktigt att hantera dem på rätt sätt för att de ska bibehålla sina unika egenskaper. När du fått din nya uppsättning av bambulakan så bör du packa upp dem och känna på dem. Du kommer direkt att lägga märka till hur mjuka och lyxiga de faktiskt är. För att de ska fortsätta vara det så länge som möjligt så bör du tvätta dem i enlighet med dessa riktlinjer.

Kan jag tvätta mina bambulakan i tvättmaskinen?

Absolut! Tvättmaskinen är ett riktigt bra alternativ för att tvätta dina lakan. De behövs inte tvättas för hand. Men om du vill att dina nya lyxiga bambulakan ska fortsätta vara i gott skick så bör du använda ett skonsamt program. Det är så klart inte ett måste, men det kommer helt klart att se till att dina bambulakan håller lite längre.

I vilken temperatur bör jag tvätta mina bambulakan?

Vi rekommenderar att bambulakan tvättas i högst 40°C. Bambu är ett funktionsmaterial som har smutsavvisande egenskaper i sig själv och är naturligt antibakteriellt vilket motverkar tillväxt av mikroorganismer och håller dålig lukt borta. Vid tvätt i för hög temperatur kan textilen krympa, man riskerar också att fibrerna bryts ner och materialet förlorar dessa antibakteriella egenskaper. Att tvätta i lägre temperatur kommer även spara dig en del pengar, då vattnet inte behöver värmas upp.

Vilket tvättmedel bör jag använda när jag tvättar mina bambulakan?

Det är väldigt viktigt att undvika tvättprodukter som innehåller blekmedel, optiska ljusmedel och sköljmedel. Denna sorts produkter kan ha en negativ inverkan på materialet, och på sikt försämra dina lakan. För att säkerställa långvarig kvalitet och bevarande av lakanens skönhet rekommenderas att undvika användning av sådana tvättprodukter.

Hur bör jag torka mina bambulakan?

Moder natur är verkligen otrolig när det kommer till att torka lakan. Häng helt enkelt upp dem på en torklina när solen är framme. Gör det tidigt på morgonen, då det tar lite längre tid för bambulakan att torka. Du kan även torktumla dina bambulakan om du väljer lägsta möjliga temperatur. Låg temperatur säkerställer att de inte krymper i torktumlaren. Dessa alternativ går även att kombinera. Häng upp dina lakan på en torklina, och om de inte blir helt torra så kan du köra dem i torktumlaren på låg temperatur.

Behöver jag stryka mina bambulakan?

Nej, det är inte nödvändigt att stryka dina bambulakan. Nu för tiden är det dessutom väldigt svårt att faktiskt hinna använda strykjärnet. Om du vill att din nybäddade säng ska se lite extra trevlig ut så kan du stryka örngotten. Kom ihåg att välja låg temperatur på strykjärnet så du inte utsätter bambumaterialet för hög värme. Vi rekommenderar även att du bäddar sängen direkt efter lakanen har torkat för att undvika veck och skrynklor.

Om du följer dessa råd så bör du ha fantastiska, lyxiga och bekväma lakan för många år framöver!