Tvätt- och Skötselråd

Eftersom bomullen är grå-beige från början, bleks och den vit. Vi valt att inte tillsätta kemikalier för att fixera den vita färgen vilket gör att våra bäddtextilier precis som all annan vit bomull kan tappa något i vithet vid tvätt i för hög temperatur eller om man använder för starka tvättmedel.

Vår tillverkare rekommenderar 40 grader i tvättemperatur, men vi anser att det även fungerar bra vid tvätt i 60 grader, men använd då ett milt och skonsamt tvättmedel. Undvik sköljmedel då det kan förstöra bomullsfibrerna, sängkläderna kommer bli mjuka ändå. Separera alltid kulör och vittvätt så de inte färger av sig och fyll inte maskinen med för mycket tvätt eftersom det då blir mycket skrynkligt och ibland inte rent.

Sängkläderna håller sig finast av att hängtorka men går att torktumlas, vi rekommenderar dock att man undviker att torktumla dem. Tumling sliter nämligen på ytan och kan ge noppor.

Vill du försäkra dig om att bomullssatinen behåller sin fina lyster och sin mjukhet under en lång tid, krävs att du antingen stryker eller manglar den. På så vis pressas de fibrer som står upp ned mot tygets yta.

 

Streck sängkläderna efter tvätt för att motverka krympning. Normal krympmån för bomull och bambu är 5-10%.