Vanliga frågor och svar om Beckasin tyngdtäcken

Vi får ofta olika frågor om våra tyngdtäcken. Här har vi samlat de frågor som ofta förekommer. Hittar du inte frågan på det du söker är du välkommen att kontakta oss.

Vilken vikt på tyngdtäcket behöver jag?

Vilken vikt som är rätt för dig är individuellt. Men det finns några riktlinjer att förhålla sig till.
För små barn från 6 månader upp till 3 år rekommenderar vi vårt minsta och lättaste tyngdtäcke på 2,6 kg.
Beckasins 5 kg tyngdtäcke är lämpligt för barn (ca 4-12 år) eller personer där det finns en problematik med värk eller smärta och därför har svårt att hantera tyngre täcken.
Vanligast hos vuxna och barn från 12 år är vårt 7 kg tyngdtäcke, det kan du utgå från om du är osäker. När du har svårt med insomningen men för övrigt sover bra eller om du vaknar upp många gånger på natten så väljer du mellan 7 och 10 kg. Tänk på att vikten i våra tyngdtäcken fördelas jämt. Den som har behov av mer stimulans för effekt väljer ett tyngre täcke. De med hög anspänning och mycket ångest eller är utåtagerande har svårare med sinnesstimuleringen och kan behöva 12 kg tyngdtäcke. Har du provat 10 kg tyngdtäcke och märker att det inte räcker kan du gå upp till 12 kg. Det kan också vara bra att använda om du behöver snabb effekt under en kort period.
Bodybuilding and weight lifting supplements, exercises, workouts: cable cross-over decline ab workouts black weight plates muscle bodybuilding press pose training wallpaper – full body workout blog
Det är alltså problemet som avgör vikten. Ju kraftigare besvär du har desto tyngre täcke behöver du. Vanligast är 7 kg, men känner du med dig att du har kraftigare besvär med inslag av oro och ångest kan det vara en god idé att välja ett tyngre täcke. OBS! Vid problem med värk och smärta ska man inte välja för tungt täcke då det blir svårt att hantera vid bäddning etc.

Hur ska jag tänka när jag ska köpa ett king size tyngdtäcke?

Det är inte så enkelt att bara kan halvera vikten när man överväger att köpa ett av våra tyngdtäcken i king size storlek som finns i vikterna 10, 12, 14 och 16 kg.
Vanligast vikt på king size tyngdtäcke för dubbelsäng hos vuxna är 10 kg. Det kan du utgå ifrån om du är osäker. Har du svårt att somna på grund av stress och/eller hyperaktivitet kan du främst välja mellan 10-12 kg. Har du däremot en problematik med inslag av oro och ångest kan du behöva ett yngre täcke på 14-16 kg.

Får man prova täcket innan man bestämmer sig för att behålla det?

Vi ger dig 21 dagars full retur- och bytesrätt då du har möjlighet att testa tyngdtäcket. Du kan i lugn och ro prova hemma om du valt rätt vikt och det känns bra för övrigt. Vill du byta till en annan vikt så står vi även för returkostnaden. Väljer du att göra ett återköp inom 21 dagar får du pengarna tillbaka, men står själv för returkostnaden (du kan köpa returfrakt här). Vi har tyvärr inte någon möjlighet att erbjuda utprövning, därför gäller ett (1) byte per köp. Gäller endast när du handlar täcket från hemsidan (ej via samarbetspartners eller återförsäljare då gäller deras villkor). Fullständiga regler och villkor gällande prövotid för tyngdtäcken hittar du här.

Är tyngdtäcket svalt eller varmt?

Med forskning och medicinsk erfarenhet som bakgrund är Beckasin den första aktören i Sverige som kombinerar vetenskapen kring tyngdtäckets effekt med högkvalitativa och naturliga materialval. Alla våra tyngdtäcken är därigenom temperaturreglerande. Bomullssatin fungerar bra för de allra flesta och och låter huden andas. Det håller dig varm under vintern och skönt sval på sommaren. Sandkristallerna absorberar temperaturen från omgivningen så har du det svalt i sovrummet blir täcket också svalt. Vill man ha ett svalare täcke ska man välja något av våra tyngdtäcken i bambu som absorberar och transporterar bort fukt 3-4 gånger snabbare än bomull.

Är du väldigt varm av dig kan ett tips vara att lägga täcket svalt en stund innan du ska sova. Sandkristallerna alstrar kylan och håller temperaturen nere. OBS! Har du diabetes eller cirkulationsbesvär ska du först konsultera din läkare innan du använder kyla mot kroppen.

Har du lätt för att bli varm och svettas ofta under natten är bambu det bästa valet för dig.

Går det att tvätta tyngdtäcket?

Ja, det går att tvätta alla våra tyngdtäcken i en vanlig hushållsmaskin på 40-60 grader. I de allra flesta fall räcker det med att lufta täcket regelbundet om du använder fodral. Behöver du ändå tvätta täcket kontrollera först tvättmaskinens kapacitet. Välj ett skonsamt tvättprogram med låg centrifugering som motsvarar handtvätt. Täcket håller sig finast av att få plantorka. Torktumla eller stryk ej. Det går även bra att ångtvätta eller lämna in täcket på kemtvätt. Skakas och vädras regelbundet. Får inte piskas eller dammsugas.

Fodralet som finns att köpa till alla täcken går att enkelt ta av och tvätta med vanlig kulörtvätt på 40-60 grader.

Behöver jag ha påslakan eller fodral på tyngdtäcket?

Vi rekommenderar att man skyddar sitt tyngdtäcke antingen genom att använda sina egna påslakan och/eller med våra specialkonstruerade fodral. Man väljer själv om man vill ha både fodral och påslakan på tyngdtäcket eller endast använda våra fodral som påslakan. Våra fodral är enkla att få på och håller tyngdtäcket på plats då de har öppning med dragkedja på långsidan och flera knytpunkter.

Vad skiljer era tyngdtäcken mot andra?

Vi har mycket lång erfarenhet från högkvalitativa bäddtextilier. Den kunskapen tar vi med oss när vi utvecklar nästa generations tyngdtäcken. Vi är unika på marknaden med att erbjuda ett tyngdtäcke som är helt fritt från polyester och mikroplaster. Det är inte bara ur miljösynpunkt ett bra val utan också för att täcket ska vara så temperaturreglerande som möjligt och skönt att sova under. Ett täcke som innehåller polyester eller andra konstfibrer låter inte huden andas och man får då lätt en svettig obekväm känsla. När du väljer ett Beckasin tyngdtäcke så kan du vara säker på att det är naturliga material rakt igenom.

Priset är också en klar fördel hos oss då vi effektiviserar produktion och distribution för att hålla nere kostnaderna och kan därigenom erbjuda en produkt av mycket hög kvalitet till ett attraktivt pris.

Vi har också ett aktivt miljöarbete och undviker därför att flyga in varor och använder istället tåg och båt där utsläppen per ton är betydligt bättre.