Vanliga frågor och svar om Beckasin tyngdtäcken

Vi får ofta olika frågor om våra tyngdtäcken. Här har vi samlat de frågor som ofta förekommer. Hittar du inte frågan på det du söker är du välkommen att ringa produktansvarig direkt på 070-360 97 40.

Vilken vikt på tyngdtäcket behöver jag?

Det är högst individuellt, men den uppgiften om 10-15% av kroppsvikten finns det inte några vetenskapliga belägg för. Det är bara ett sätt att göra det enkelt för företagen att sälja produkterna utan att behöva svara på frågor. Vilken vikt som är rätt för dig är individuellt. Men det finns några riktlinjer att förhålla sig till.
Till små barn från 6 månader upp till 3 år rekommenderar vi vårt minsta och lättaste tyngdtäcke på 2,6 kg.
Beckasins 5 kg tyngdtäcke är lämpligt för barn (ca 4-12 år) eller personer där det finns en problematik med värk eller smärta och därför har svårt att hantera tyngre täcken.
Vanligast hos vuxna och barn från 12 år är vårt 7 kg tyngdtäcke, det kan du utgå från om du är osäker. När du har svårt med insomningen men för övrigt sover bra eller om du vaknar upp många gånger på natten så väljer du mellan 7 och 10 kg. Tänk på att vikten i våra tyngdtäcken fördelas jämt. Den som har behov av mer stimulans för effekt väljer ett tyngre täcke. De med hög anspänning och mycket ångest eller är utåtagerande har svårare med sinnesstimuleringen och kan behöva 12 kg tyngdtäcke. Har du provat 10 kg tyngdtäcke och märker att det inte räcker kan du gå upp till 12 kg. Det kan också vara bra att använda om du behöver snabb effekt under en kort period.

Det är alltså problemet som avgör vikten. Ju kraftigare besvär du har desto tyngre täcke behöver du. Vanligast är 7 kg, men känner du med dig att du har kraftigare besvär kan det vara en god idé att välja ett tyngre täcke. OBS! Vid problem med värk och smärta ska man inte välja för tungt täcke då det blir svårt att hantera vid bäddning etc.

Får man prova täcket innan man bestämmer sig för att behålla det?

Vi ger dig 21 dagars full retur- och bytesrätt då du har möjlighet att testa tyngdtäcket. Du kan i lugn och ro prova hemma om du valt rätt vikt och det känns bra för övrigt. Vill du byta till en annan vikt så står vi även för returkostnaden. Väljer du att göra ett återköp inom 21 dagar får du pengarna tillbaka, men står själv för returkostnaden.

Är tyngdtäcket svalt eller varmt?

Med forskning och medicinsk erfarenhet som bakgrund är Beckasin den första aktören i Sverige som kombinerar vetenskapen kring tyngdtäckets effekt med högkvalitativa och naturliga materialval. Alla våra tyngdtäcken är därigenom temperaturreglerande. Bomullssatin fungerar bra för de allra flesta och och låter huden andas. Det håller dig varm under vintern och skönt sval på sommaren. Sandkristallerna absorberar temperaturen från omgivningen så har du det svalt i sovrummet blir täcket också svalt. Vill man ha ett svalare täcke ska man välja något av våra tyngdtäcken i bambu som transporterar bort fukt 3-4 gånger snabbare än bomull.

Är du väldigt varm av dig kan ett tips vara att lägga täcket i frysen eller kylen en stund innan du ska sova. Sandkristallerna alstrar kylan och håller temperaturen nere. OBS! Har du diabetes eller cirkulationsandningar ska du först konsultera din läkare innan du använder kyla mot kroppen.

Går det att tvätta tyngdtäcket?

Ja, det går att tvätta alla våra tyngdtäcken i en vanlig hushållsmaskin, en förutsättning är att tvättmaskinen tål vikten. Vi rekommenderar att man köper ett av våra delbara tyngdtäcken om man vill kunna tvätta tyngdtäcket. Det förenklar inte bara hantering och hängtorkning utan sparar även tvättmaskinen. Oavsett så gäller skonsamt tvättprogram som motsvarar handtvätt vid tvätt av innertäcket.

Fodralet som finns att köpa till alla täcken går att enkelt ta av och tvätta med vanlig kulörtvätt i 60 grader för bomull och 40 grader för bambu.

Vad skiljer era täcken mot andra?

Vi har mycket lång erfarenhet från högkvalitativa bäddtextilier. Den kunskapen tar vi med oss när vi utvecklar nästa generations tyngdtäcken. Vi är unika på marknaden med att erbjuda ett tyngdtäcke som är helt fritt från polyester och mikroplaster. Det är inte bara ur miljösynpunkt ett bra val utan också för att täcket ska vara så temperaturreglerande som möjligt och skönt att sova under. Ett täcke som innehåller polyester eller andra konstfibrer låter inte huden andas och man får då lätt en svettig obekväm känsla. När du väljer ett Beckasin tyngdtäcke så kan du vara säker på att det är naturliga material rakt igenom.

Priset är också en klar fördel hos oss då vi effektiviserar produktion och distribution för att hålla nere kostnaderna och kan därigenom erbjuda en produkt av mycket hög kvalitet till ett attraktivt pris.

Vi har också ett aktivt miljöarbete och undviker därför att flyga in varor och använder istället tåg och båt där utsläppen per ton är betydligt bättre.